מה זה חדלות פירעון ומהי המטרה שלה?
רבים מהחייבים לא באמת יודעים מהי חדלות פירעון. הם עשויים להחמיץ הזדמנויות טובות לניהול החובות שלהם שיסייעו להם לחזור לשגרה. ננסה לבדוק את העניין.
למעשה עשוי כל אחד להגיע למצב אשר בו הוא צובר חובות. ברוב רובם של המקרים החייב יצליח לפרוע את החובות ולשלם את כל ההלוואות. חשוב לדעת כי בכל מקרה כזה של הסתבכות עם החובות, יש מה לעשות על מנת להגיע להסדר וכך יתאפשר החזר החובות באופן מלא בפריסה נוחה המתאימה לחייב. את ההסדר עושים מול רשם ההוצאה לפועל או מול בית המשפט. אך יש מקרים אשר בהם החייב מוצא את עצמו מסתבך והוא לא מצליח לשלם את החובות שלו. מקרה היכול להוביל לעתים למצב של חדלות פרעון
מה זה אומר בעצם? ננסה לבדוק את הנושא.
מה זה חדלות פירעון?
ההגדרה של חדלות פירעון היא כאשר סכום החובות של החייב גבוה יותר מסך הנכסים שלו. זה כולל את הכסף שיש לו בחשבון הבנק את חפצי הערך השונים וכמובן את נכסי המקרקעין שלו. זה אומר שהחייב לא באמת יכול לעמוד בצו התשלומים. במקרה זה הוא הופך להיות חדל פירעון.
מה זה אומר מצד הנושים? הרי ברור שאם יש גורמים שהתחילו בהליך של הוצאה לפועל הם לא רוצים לוותר על סכומי הכסף המגיעים להם. מעבר לכך, ההכרזה על חדלות פירעון עשויה להיתפס בעיני רבים כפתרון קל לחמוק מחובות. אך חשוב להסביר כי מדובר למעשה בהסדר אשר בטווח של זמן הוא מוביל להסדר מול כל הצדדי המעורבים.
בית המשפט ורשם ההוצאה לפועל מנסים לכונן צו תשלומים כשהמטרה היא להשיב לנושים את החובות שמגיעים להם בסכומים הכי גבוהים ביחס ליכולות של החייב. יחד עם זה מסייעים לחייב לשקם את חייו.
המהלך יוצא לדרך
אחרי שמגיש החייב את הבקשה, בוחן אותה הרשם או בית המשפט. אם הם מחליטים לאשר את הבקשה, הרי שהתיק עובר אל הממונה לחדלות פירעון לצורך שיקום כלכלי. הממונה עובר על כל הנכסים ובודק אם ישנן עתודות כלשהן אשר בהן אפשר יהיה אפשר לשות שימוש בהמשך על מנת לפרוע את החוב.
הוא גם יעריך את מצבו הכלכלי של החייב מתוך מטרה לספק את ההמלצות לאישור התהליך ולעריכת צו התשלומים.
רק אם ישנו שיתוף פעולה של החייב מול הממונה הרי שההליך יוכל להתקדם ולהגיע לקו הגמר.
איך מגישים את הבקשה לחדלות פירעון?
אז האמת היא שאפשר להגיש את הבקשה באופן עצמאי. אך על מנת שאפשר יהיה להבטיח כי ההליך אכן יתקדם על הצד הטוב ביותר, מומלץ מאוד להיעזר בעורך דין שמתמחה בתחום.