שיתוק מוחין כתוצאה מרשלנות רפואית מהווה עילה לתביעה, באם זה אכן נגרם כתוצאה מרשלנות רפואית. ויש לבדוק את זה מקצועית כי לא תמיד הסיבה היא רשלנות רפואית. כך גם בהחמצת מומים בבדיקות אולטרסאונד, יש להיעזר בייעוץ מקצועי של עורך דין המתמחה בתחומים אלו. כמו כן גם החמצת מומים גנטיים מהווה עילה לתביעה במקרה שאכן מדובר בהחמצה של הצוות הרפואי המטפל.
מה זה בעצם?
שיתוק מוחין כתוצאה מרשלנות רפואית הוא שיתוק מוחין שהיה יכול להימנע אילו היה ניתן טיפול מתאים בזמן. שיתוק מוחין כתוצאה מרשלנות רפואית הוא אמנם לא מצוי מאוד אך בכל זאת זה עלול להיגרם גם כתוצאה מרשלנות רפואית. כגון אי גילוי מצוקה של העובר ברחם, כגון אי מניעה של לידת פג או מניעה של ניתוח קיסרי כאשר הדבר היה נדרש. שיתוק מוחין נגרם כאשר לא מגיע מספיק חמצן למוח העובר. בזמן זה קיים פרק זמן מצומצם ביותר שבו ניתן ליילד אותו ובכך להציל את מוחו של התינוק אולם לאחר מכן הילד ייוולד עם שיתוק מוחין קשה שילווה אותו לכל ימי חייו. מדובר בפרק זמן של כחצי שעה, לכן אם הייתה השתהות יתר של הצוות בפרק הזמן שמעת הגעתך לבית החולים ועד לעצם הלידה ולבסוף נולד כאמור ילד עם שיתוק מוחין, ייתכן ומדובר בשיתוק מוחין כתוצאה מרשלנות רפואית ותהייה לכם עילה לתביעה.
החמצת מומים בבדיקות אולטרסאונד
החמצת מומים בבדיקות אולטרסאונד מהווה עילה לתביעה. בדיקת אולטרסאונד היא בדיקה שנעשית לעובר ובה רואים את איברי העובר באמצעות גלי קול בתדירות הגבוהה מסף השמיעה. מה שמייחד את הבדיקה הוא שבשונה מבדיקת סיטי או צילום רנטגן, בדיקה זו אינה פולטת קרינה מייננת ולכן היא יותר בטיחותית לאם ולעובר. ודווקא בשל כך יש חשיבות בבדיקת האולטרסאונד לגילוי מוקדם של מומים מולדים ולא בבדיקות אחרות אשר עלולות להוות בעצמם בעיה. אולם אם הרופא החמיץ מום מולד בבדיקת האולטרסאונד הרי שהבדיקה לא הועילה וניתן לתבוע אותו על החמצת מומים בבדיקות אולטרסאונד. היא לא גילתה את המום. הבדיקה אינה פולשנית אלא מבוצעת באמצעות הנחת המכשיר על העור מבחוץ. הערכה ובדיקה של העובר באמצעות אולטרסאונד היא אחת הבדיקות השגרתיות שהאם צריכה לעבור לפחות פעם אחת במהלך ההיריון. הבדיקה אמורה לחשוף אם יש מום בעובר, במידה ולא, ייתכן וקיימת עילה לתביעה על החמצת מומים בבדיקות אולטרסאונד.
החמצת מומים גנטיים
החמצת מומים גנטיים היא מקרה שבה הרופא או הצוות הרפואי לא גילה שהעובר סובל ממום גנטי שהיה ניתן להציל או לפחות להחליט על הפסקת הריון. מום גנטי הוא מום העובר בירושה מאחד ההורים או משניהם. זהו מום העלול להתפתח ולגרום לנזק בלתי הפיך. סיכונים למומים גנטיים קיימים כאשר האם התעברה בהפריה חוץ גופית, כאשר מדובר בהריון בגיל מאוחר (מעל גיל 35) או אף בלידות רגילות לחלוטין. כמו כן, החמצת מומים גנטיים עלולה להתרחש בעוברים אשר במשפחתם יש נטייה גנטית ולאו דווקא מצד אחד ההורים. תסמונת דאון היא אחת המומים הגנטיים ובהפריה חוץ גופית למשל, ניתן לבדוק האם הביצית המופרית שעומדים להחזיר לרחם מכילה תסמונות גנטיות ועלולה לגרום להריון של עובר פגוע. אם ישנם מחלות גנטיות במשפחה הרופא צריך ליידע את האם על אפשרות לייעוץ גנטי או בדיקה גנטית של העובר וכן הלאה. ולא, הוא עלול להיתבע על החמצת מומים גנטיים.