עתיד
אנשים מבוגרים אשר נמצאים בשיא פריחתם יוצאים לגמלאות ונהנים מהחיים. כל אחד מהם מחליט מה תהיה צורת ההתנהלות המועדפת עליו, יש כאלו שייהנו מהנוחות הביתית לאחר שנים רבות של עבודה ואילו אחרים יעדיפו לצאת ולטייל בארץ ובעולם, למלא את היומן שלהם בשלל עיסוקים כמו הגעה להרצאות, מופעים, מפגשים משפחתיים ועוד. התחושה היא שזה הזמן שלהם ליהנות מיופיו של העולם ומהמשפחות המורחבות שלהם, כל זמן שהם בריאים ומסוגלים לכך כי אינם יודעים מה צופן להם העתיד.
עם זאת מתוך האחריות הרוחבית שלהם, רבים מהם מטפלים גם בנושאים משפטיים שהם חיוניים מאד בגילם. הנושא הראשון הוא עריכת צוואה יחידה או הדדית בהתאם למצבו המשפחתי של כל אדם וזאת כדי למנוע חיכוכים ועימותים בין הגורמים השונים בדור ההמשך לאחר שהאדם ילך לעולמו. הנושא השני הוא עריכה והפקדה של ייפוי כוח מתמשך . מדובר במסמך משפטי בעל חשיבות רבה שבו קובע עורך המסמך איך תתבצע ההתנהלות בענייניו השונים, כאשר הוא לא יהיה כשיר לקבל החלטות מושכלות אם מצבו הבריאותי יתדרדר.
מינוי של האחראים בעתיד
מסמך ייפוי כוח מתמשך עוסק בכמה רבדים, בפן הבריאותי, הנכסים והממון. כל אדם שחותם על מסמך זה ממנה אדם הקרוב אליו כמו לדוגמה בת הזוג או הילדים שהם יטפלו בנושאים האלו בעתיד. יש אפשרות שיהיה זה אדם אחד שיטפל בכל מכלול התחומים האלו, או לחלופין למנות אנשים שונים שכל אחד מהם יהיה אמון על תחום אחר. אם לדוגמה לאדם מסוים יש שלושה ילדים, הוא יכול לפצל את תחומי האחריות וכל אחד מהילדים יהיה אחראי על נושא ספציפי.
היערכות בנושאים משפטיים
לקראת הכנת מסמך זה, יש להתייעץ עם עורך דין מומחה בנישה זו, שקיבל הסמכה ממשרד המשפטים לעסוק בכך. הוא בדרך כלל יעניק הסברים מקיפים על מסמך זה ועל כל יתרונותיו. בהתאם להנחיות ולהכוונה של עו"ד זה, מקבל כל אדם החלטה על ההתנהלות בעתיד. הבחירה היא בדרך כלל באנשים אמינים שהוא יכול לסמוך עליהם מבני משפחתו, חבר קרוב או אדם מהמשפחה המורחבת.
צוואה הדדית
בני זוג נשואים או שהם מנהלים יחד משק בית, מכינים צוואה הדדית. הכוונה היא לצוואה זהה שמתבצעת על ידי אחד הצדדים כאשר בן הזוג הולך לעולמו. קו החשיבה הוא שאי אפשר לדעת מה יקרה לכל אדם ומתי זה יקרה וכאשר יש רכוש וממון משותף החלוקה אמורה להיות זהה בשני המקרים. הכנת צוואה היא נושא אלמנטרי בחשיבה על עתיד המשפחה כיוון שהמטרה של בני זוג רבים היא למנוע סכסוכים בעתיד עקב מחלוקות כספיות.
לכן כאשר הכול רשום בצוואה באופן חד משמעי, קיימת סבירות גבוהה שברוב המקרים חלוקת העזבון תתבצע באופן הוגן. הרצון של המורישים הוא שדור ההמשך ימשיך להתנהל באהבה ותוך שמירה על יחסים תקינים גם לאחר מותם של בני הגיל השלישי.