כמו כל אנשי המקצוע בתחום הרפואי, גם רופאי שיניים ואנשי מקצוע אחרים בתחום הדנטלי, נושאים באחריות גבוהה באשר להתייחסות למטופלים שלהם בחמלה ובדאגה. יחד עם זאת, כמו כל אנשי הרפואה, גם אלה שמתמחים בתחום הדנטלי מבצעים מדי פעם טעויות. במקרים מסוימים הדבר עלול להוביל לפגיעה, לכאב ולסבל של המטופל, מה שגם עלול לסלול את הדרך לתביעה בגין רשלנות דנטלית.
התביעה לפיצוי כספי בגין רשלנות דנטלית עשויה להתבסס על מספר טענות, כולל על כך שהמטופל שנפגע זקוק לכספים כדי להתאושש פיזית או רגשית.
רשלנות בתחום רפואת השיניים – מהי בדיוק?
מכיוון ש׳רשלנות רפואית׳ היא מונח משפטי, קיימת הגדרה מאוד ספציפית למה נחשב לרשלנות דנטלית ומה לא.
מה ייחשב לרשלנות דנטלית?
כדי שהטיפול הניתן לכם על ידי איש מקצוע בתחום טיפולי השיניים, ייכנס תחת ההגדרה של ׳רשלנות רפואית׳, המטפל בכם צריך:
- לפעול מתחת לרמת הסטנדרט הטיפולי המקובל והצפוי מרופא שיניים, שיננית או כל גורם אחר בתחום רפואת השיניים
- ובנוסף, הטיפול שלו גם גרם לפגיעות אישיות קשות.
אם התביעה שלכם לפיצוי בגין רשלנות שיניים לא תעמוד בדרישות אלה, היא תידחה. מסיבה זו היעזרות בשירותיו של עורך דין מומחה ברשלנות רפואית בכלל וברפואה דנטלית בפרט, תאפשר לכם להתקדם בתביעת הפיצויים שלכם בגין הרשלנות הדנטלית.
יחסית לרשלנות רפואית אחרת, רשלנות דנטלית היא נדירה למדי, אבל היא קורית:
- פעולה רפואית דנטלית תיחשב לרשלנות כאשר רופא השיניים ואנשי הצוות האחרים לא פעלו במסירות כפי שנדרשו לעשות, על מנת להבטיח שהמטופל שלהם יקבל את הטיפול הראוי.
- מקרים אלה נובעים בדרך כלל מטעויות של אנשי מקצוע בתחום השיניים (כמו למשל התרשלות בטיפול ׳השלמת שן שבורה׳ שהסתיים בסופו של דבר באובדן השן), טעויות שניתן היה להימנע מהן אילו איש המקצוע היה קשור יותר לצרכיו של המטופל ולמצבו.
הגורמים השכיחים של רשלנות דנטלית
מחקרים הראו כי בטענות רבות לרשלנות דנטלית, לא היו מעורבים הליכים כמו ניתוחי שיניים. לעומת זאת, טענות רבות לרשלנות דנטלית התבססו על סיבוכים בעקבות עקירת שיניים שנעשתה בצורה לא נכונה.
לעתים, מי שיצרו את הסיבוכים הללו היו רופאי שיניים ומנתחי פה:
- שלא סיפקו למטופלים אפשרות להסכמה מדעת מראש לטיפול דנטלי זה,
- או בגלל היעדר כל פרוטוקולי הפניה נאותים במקרים של פגיעה במהלך עקירת השן.
לדוגמה, אחד המחקרים מצא כי מתוך יותר מ-240 מקרים של רשלנות דנטלית:
- הסוגים השכיחים ביותר של רשלנות רפואית לכאורה, נבעו מעקירות (ב-63 מקרים)
- מבין אלה המקרים הרבים ביותר היו זיהומים
- ב-23 מקרים של זיהומים, שכולם דרשו אשפוז – 8 מהמקרים הללו היו חמורים עד כדי כך שהם הובילו למותו של המטופל.
פגיעות אחרות הנכללות בתת-קבוצה זו הן מקרים של פגיעה עצבית אשר הפכה לפרמננטית, משום שרופא השיניים:
- לא הצליח להפנות את המטופל למומחה
- עקר את השן בצורה לא נכונה
- גרם לשבר ללסת
- גרב לניקוב חלל הסינוס
מה לעשות אם נפגעתם בגין טיפול שיניים רשלני?
אם נפלתם קורבן לרשלנות דנטלית, ואם אתם מאמינים כי פרטי האירוע שלכם מבוססים מספיק כדי לשמש כמקרה משפטי בעל תוקף, המאפשר לכם להגיש תביעה נגד אותם אנשי מקצוע שהיו מעורבים בטיפולי השיניים שלכם, ואולי פגעו בכם בגלל רשלנותם – ייתכן שתהיו זכאים לפיצויים כתוצאה מפגיעות אלה.
באופן דומה, אם בן משפחה שלכם איבד את חייו בעקבות פגיעה או סיבוך שנבע מרשלנות דנטלית, אתם זכאים לתבוע ולבקש פיצויים.
כדי לקבוע אם יש לכם בסיס לתביעה משפטית, הצעד הראשון שלכם צריך להיות תמיד – התייעצות עם משרד עורכי דין מנוסה, או עם עורך דין המתמחה בתיקי רשלנות רפואית.
עורכי דין מנוסים ברשלנות דנטלית הם כמובן עורכי הדין האידיאליים למקרה שלכם, שכן תהיה להם המומחיות הנדרשת להגשת תביעה נגד איש מקצוע בתחום השיניים, שלדעתכם פעל בחוסר תשומת לב או בדרך שגויה שגרמה לפגיעה בכם.
לסיום, כדי שאפשר יהיה להמשיך בתביעה בגין רשלנות רפואית דנטלית ולהביאה לאולם בית המשפט, או להסדר אפשרי בין עורכי הדין, יש חשיבות מכרעת לכך שהתיק תקף ושיש בו מספיק ראיות. על מנת שזה יתממש, המטופל שנפגע צריך לגלות את כל המידע לעורך הדין שלו ולהראות שקיים בסיס לתביעה בגין רשלנות רפואית דנטלית.